CZ

Dámská shopper kabelka: Proč je tak populární?

CCC.EU - Internetový obchod s obuví, oblečením a doplňky

Vyrazit s ní můžete na nákupy, na pláž i do města. Oblíbená dámská shopper kabelka obsahuje dost místa na všechny věci, které zrovna potřebujete. Proč byste si jednu měli pořídit i vy?

shopper-kabelka

Shopper kabelka je v podstatě univerzální taškou, kterou si oblíbíte na první nošení. Jedná se o větší kabelku, která vás zachrání v práci, vyrazit s ní můžete ale i na nákup. Právě to je pro ni charakteristické a odtud získala i své pojmenování. Nejedná se ale o typickou “plátěnku”, kterou složíte do kabelky a máte vystaráno. Shopper bag je většinou vyrobena z odolné kůže nebo jiného pevného materiálu. A působí mnohem elegantněji.

Shopper bag a oblíbené materiály

Materiál, ze se shopper kabelka nejčastěji vyrábí ovlivňuje nejen vzhled tašky, ale i odolnost a náročnost na údržbu. Zde jsou běžné materiály a jejich vlastnosti:

  • Kůže: Kůže je tradiční a elegantní volba, která přidává sofistikovaný vzhled každému outfitu. Je odolná a časem získává nezaměnitelnou strukturu. Zároveň je však  náchylná na skvrny a vyžaduje pravidelnou péči pomocí speciálních čisticích a impregnačních prostředků. 
  • Eko-kůže: Tento materiál je alternativou k pravé kůži a nabízí i velmi podobný vzhled za nižší cenu. Eko-kůže je obvykle odolná vůči vodě a skvrnám, zároveň vám ale nevydrží tak dlouho jako klasická kůže. Životnost jí ale můžete prodloužit vhodnou péčí.
  • Textil: Textilní shopper kabelky jsou lehké a snadno se udržují. Mohou být z bavlny, lnu nebo denimu. 
  • Syntetické materiály: Tyto materiály jsou často levnější a mohou napodobovat vzhled kůže nebo bavlny. Jsou odolné vůči vodě a skvrnám, ale mohou mít kratší životnost a nižší kvalitu.

Velikost kabelky: Na příležitosti záleží

Shopper kabelky jsou obvykle větší a poskytují hodně úložného prostoru. Zvolte velikost podle toho, co v ní plánujete nosit. Velká kabelka je ideální pro každodenní použití a nákupy, zatímco menší varianta může být vhodná třeba do práce. 

TIP: Lepší orientaci napomůže efektivní vnitřní uspořádání: Hodit se budou přihrádky a kapsy navíc, ve kterých snadno najdete drobnější věci, jako jsou klíče, mobilní telefon či peněženka.

V jakém stylu kabelku vybrat? 

Styl vaší shopper kabelky by měl odrážet váš osobní vkus a ladit s vaším stávajícím šatníkem. 

  • Jednoduché a minimalistické kabelky: Jsou pro ně typické jednoduché střihy a neutrální barvy, bez výrazných detailů. Jsou univerzální a hodí se ke všemu.
  • Barevné a vzorované: Pokud máte rádi výrazné doplňky, vyberte si kabelku v živých barvách nebo s výraznějším vzorem. Taková kabelka může být středobodem vašeho outfitu a dodá mu osobitý styl.
  • Elegantní detaily: Kabelky s jemnými detaily, jako je zlaté nebo stříbrné kování, mohou dodat vašemu outfitu na eleganci, vynosíte je na společenské akce i formálnější příležitosti.

kabelka shopper

shopper kabelky

Klíč je ve správné kombinaci

Ačkoliv nošením shopper kabelky nemáte úplně co zkazit, je fajn se občas odrazit od několika doporučení, jak tašku kombinovat tak, aby celý outfit působil jednotně a harmonicky. 

Pro ležérní styl ji můžete kombinovat s džínama, tričkem a pohodlnýma teniskama. Taková taška by měla být ideálně z textilu či džínoviny. 

Do práce vybírejte spíše pevnější koženou kabelku či eko-kůži, kterou snadno zkombinujete s formálnějšími kalhotami a košilí, stejně jako s klasickýma džínama. Takovým outfitům sluší neutrální barvy. Koženou kabelku pak můžete sladit i s koženým páskem nebo botama.